Småt med plads i hjemmet – tips til at udnytte pladsen bedre

 

Når man bor i et lille hjem, kan det være svært at holde orden og få plads til alle sine ting. Indretning af små rum kan være en udfordring, men det behøver ikke at være et problem. Med lidt kreativitet og tænksomhed kan man ofte skabe mere plads, end man lige tror.

Brug disse 5 tips til indretning af småt hjem, og udnyt al den plads du har, selvom der ikke er meget af det:

 

1. Sæt borde og skabe op på væggene

 

Du kan med fordel montere eksempelvis køkkenskabe på væggen, og bruge indbyggede skabe i soveværelset. I stedet for en almindelig ovn, som fylder meget i rummet, kan du eksempelvis købe en lille ovn fra bordovn.dk, så du kan lave gourmetmad, selvom dit køkken ikke har gourmetstørrelse.

Brug væggene til at sætte borde op på, så kan du slå dem sammen og få ekstra plads, når bordet ikke er i brug.

2. Brug kommoder og hylder til opbevaring

Kommoder og hylder er en fantastisk måde at udnytte pladsen i hjemmet på. Brug kommoder til at opbevare genstande, som du alligevel ikke ønsker at have stående fremme. Det vil give dig mere plads i dit hjem, og få det til at se mindre rodet ud.

Hylder giver dig mulighed for at udnytte den vertikale plads i dit hjem på en effektiv måde. Sæt op hvor det giver mening.

Et sofabord med skuffer eller en sofa med hylder under sæderne kan også være gode pladsbesparende løsninger.

3. Brug spejle til at optage sollyset og forskønne rummet

Brugen af spejle i din bolig giver illusionen af, at du har mere plads i hjemmet. Et spejl kan gøre underværker for et lille rum. Det optager sollyset og får det til at se meget større, og lysere ud. Samtidig kan det være med til at forskønne rummet og give det et ekstra pift.

4. Vælg møbler i lyse farver og med opbevaringsrum

Møbler i lyse farver og med glatte overflader virker mindre fyldige end møbler i mørkere farver eller med strukturerede overflader. Så vælger du for eksempel en let sofa i stedet for en mørk sofa, vil det give illusionen af mere plads til at bevæge dig og få et større udtryk i rummet.

Du kan også få ekstra opbevaringsplads i nogle møbler. Man kan fx få sofaborde med skuffer i eller sofaer, hvor der er opbevaringsplads indbygget under puderne.

5. Glem ikke loftet eller kælderen!

Du kan bruge loft og kælder til at opbevare ting. Du kan endda sætte hylder op for at få endnu mere plads. Loft og kælder er en rigtig god måde at udnytte pladsen i hjemmet på. Det giver dig mulighed for at opbevare ting, og samt at holde dit hjem ryddeligt og organiseret.

Udnyt pladsen bedre

Vi har alle udfordringer, når det kommer til at få plads til at virke i vores hjem. Men med ovenstående tips, kan du bruge for at udnytte pladsen bedre.

Og endelig: Undgå for meget rod. Rod giver ofte et impulsivt udtryk til et rum, som gør det mindre hyggeligt at være i, og så optager det plads, du kunne have brugt på noget andet.

 

Tilmeld dig vores Viborg nyhedsbrev

Esviborg.dk

En side hvor vi blogger om alt der sker i om omkring Viborg.

Hurtige Links

Læs mere om Viborg